Nieuws

Medewerkers

VACATURE

Contact

Voorwaarden

 


Klik op bovenstaande
afbeelding voor meer
informatie

WAT IS POF?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken bestaat POF al ruim 30 jaar. De eerste toepassingen van POF vonden plaats binnen de automotive industrie.
POF staat voor Polymeer Optical Fiber. Polymeer is een type plastic dat in tegenstelling tot glasvezel minder kwetsbaar is. 
Glasvezel heeft zich in de huidige markt bewezen als een stabiel, snel en betrouwbaar netwerk. De voordelen die glasvezel met zich mee brengt zijn ook van toepassing op POF.

VOORDELEN POF

 • Geen noodzaak loze leiding
 • Geïntegreerd bij de elektra leidingen
 • Besparing op binnenhuis netwerk
 • Tot 80% zuiniger in gebruik
 • Flexibel in aanleg
 • Geïntegreerd
 • Dekkend wifi netwerk
 • Combinatie van wifi & aansluiting (2 in 1)
 • Toekomst garant
 • Interferentie ongevoelig
 • Besparing grondstoffen
 • Groen wonen
 • Eenvoudig te upgraden
 • 100% compatible met huidige netwerk producten

Waar wij vroeger moesten stoppen vanwege gebrek aan loze leidingen is het met POF mogelijk om binnen de huidige elektrische installatie een POF kabel te trekken.
Hierdoor is vrijwel iedere plek in huis bereikbaar voor een netwerk verbinding/draadloze verbinding. (Wifi)
Uiteraard is het ook mogelijk om POF door de bestaande loze leiding te trekken.

Infra Systems Nederland werkt uitsluitend met A kwaliteit componenten, zo ook de POF kabel. Het type POF kabel waar Infra Systems Nederland mee werkt is geschikt tot een toekomstige snelheid van 1 terabyte.
Zo bent u gegarandeerd van een toekomst zeker netwerk.

WAAROM POF

De telecom sector biedt steeds hogere internet snelheden aan die ons voorzien van triple play diensten. Hieronder verstaan we internet, tv en bellen.
Deze snelheden komen binnen tot aan de meterkast, maar worden vaak inadequaat verdeeld. Met als gevolg lage snelheden, haperende diensten, geen dekkend wifi netwerk en een slecht beeld.

Oorzaken hiervan kunnen zijn:

 • Goedkope UTP
 • Wifi versterkers
 • Slechte connectoren
 • Geen loze leiding
 • Slechte kwaliteit router
 • Power line adapters werken niet
 • Slecht geconfigureerd netwerk
 • Etc.

TOT AAN DE METERKAST MET EEN SPORTAUTO,
VERDER OP DE FIETS

POF is een aansluiting die betrouwbaar, snel en toekomst gericht is.
Voor de installateur is het relatief eenvoudig om naast de bestaande elektra een POF kabel te trekken waarmee een bekabelde aansluiting word gerealiseerd.
Uiteraard is het ook mogelijk om een POF kabel te trekken door de reeds aanwezige loze leiding. Hierdoor is op vrijwel iedere plek in huis een aansluiting te realiseren.

POF bekabeling biedt voor de toekomst een hogere bandbreedte ten opzichte van UTP kabel. Hierdoor bent u verzekerd voor de toekomstige ontwikkelingen, zoals 8K televisie, multiview toepassingen, interactieve diensten, virtual reality en verdere toepassingen.

POF INSTALLATIE

POF IN BESTAANDE BOUW

De meeste woningen in Nederland zijn niet standaard opgeleverd met loze leidingen. Dit kan zijn omdat de woning uit een tijd stamt waarin dit niet standaard werd opgeleverd of de eigenaar van de nieuwbouw woning niet heeft gekozen voor deze optie.
Doordat POF zich volgens alle veiligheidsvoorschriften (NEN1010) mag laten meetrekken door dezelfde buis als de elektra gaat er een wereld open.
De POF bekabeling wordt langs de bestaande elektra getrokken naar de verdieping waar een aansluiting gewenst is en kan hier op een bestaande wandcontactdoos worden afgewerkt.
Dit kan zowel in opbouw als inbouw.
Deze POF kabel voedt een data aansluitpunt, wifi punt of een combinatie van beiden.

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Geen kabels meer langs de trap, powerline adapters die niet functioneren en wifi dat uitvalt, maar een stabiele, betrouwbare en snelle netwerk verbinding die een garantie geeft voor de toekomst.

Monumenten zijn gebonden aan een regelement waarin het boren, kabels langs plinten spijkeren en kabelgoten vast zetten verhinderd wordt.
Dit soort projecten zijn voor het eerst in de geschiedenis te voorzien van een dekkend netwerk, wat rekening houdt met alle monumentale aspecten.
In het geval van een monumentaal pand adviseren wij u om een advies gesprek aan te gaan met Infra Systems Nederland of een van de Infra Systems Nederland gecertificeerde partners als adviserende partij.

POF IN NIEUWBOUW

Doordat POF zich volgens alle veiligheidsvoorschriften (NEN1010) mag laten meetrekken door dezelfde buis als de elektra gaat er een wereld open voor de klant. Dit kan een groot voordeel opleveren, gezien een POF netwerk niet gebonden is aan het gebruik van loze leidingen. Een gemiddelde eengezinswoning wordt opgeleverd met vijf loze leidingen waarvoor de koper moet betalen. Los hiervan betreffen dit leidingen waarin het netwerk nog aangelegd moet worden en hierbij geen wifi netwerk wordt aangelegd.

TWEE MANIEREN VAN EEN POF INSTALLATIE IN NIEUWBOUW

De eerste manier van installeren betreft een nieuwbouw project waarin de elektra nog niet getrokken is.
Dit kan een groot voordeel opleveren, gezien er niet betaald wordt voor dubbele arbeid voor het trekken van bekabeling en loze leidingen.
De elektra en POF kabel wordt in éénmaal door de leiding getrokken naar de gewenste centraaldoos.
Vanuit deze centraaldoos verlengen we de POF kabel naar de gewenste wandcontactdoos waar we de POF aansluiting kunnen afmonteren op het door u gekozen schakelmateriaal.
Met deze manier van werken leveren we een besparing op het budget van het binnenhuis netwerk op, los van de besparende eigenschappen die POF in gebruik oplevert.

De tweede manier van installeren betreft een nieuwbouw woning waarin al reeds elektra is uitgevoerd en er al wel/geen loze leidingen aanwezig zijn. Uiteraard kan POF, naast doorgetrokken worden langs de elektra, ook worden getrokken door loze leidingen.
Afhankelijk van waar de loze leidingen eindigen kan Infra Systems Nederland of een van de Infra Systems Nederland gecertificeerde partners advies geven voor het plaatsen van aansluit punten en wifi punten.

WIFI

Kort door de bocht: elke wandcontactdoos in huis kan een netwerkaansluiting worden .
Dat betekent dat we overal in huis een WLAN Access point kunnen plaatsen voor een dekkend WiFi netwerk.
Infra Systems Nederland of een van de Infra Systems Nederland gecertificeerde partners helpen u graag bij het maken van een strategisch plan waarin de WLAN Access points verdeeld worden zodat we een dekkend wifi netwerk kunnen realiseren. Ook het aanpakken van een enkele ruimte is uiteraard mogelijk in en rondom de woning.

FLEXIBEL

Door een flexibel en strategisch aangelegd POF netwerk bent u gegarandeerd jarenlang ontzorgd en behoren haperende verbindingen tot het verleden.
WLAN Access points kunnen geplaatst worden waar draadloze connectiviteit het meest gevraagd wordt, haperende WiFi frustreert kies daarom nu voor een stabiele en snelle POF backbone!
Natuurlijk nemen wij de configuratie van het access point voor onze rekening en configureren deze zoals u hem ingesteld wilt hebben!
Dus of het access point in roaming gezet moet worden of met specifieke instellingen ingesteld moet worden, wij regelen het voor u.

ISN FTTH snelweg spoor scheepvaart industrie pof-bekabeling